Friday, August 19, 2016

ត្រីធូណាឆាក្ដៅ


1. ឧបករណ៍សំភារៈ​ , គ្រឿងផ្សំ
- សាច់ត្រីធូណា ( កំប៉ុង )
- គ្រឿងឆាក្ដៅ
- សណ្ដែកកួរ
- ស្លឹកត្រូចសើច
- ប្រេងសណ្ដែក
- ទឹកត្រី
- ស្ករស


2. វិធីធ្វើ
2.1 គាស់ត្រីធូណាយកតែសាច់ត្រីធូណា



2.2 ហាន់ស្លឹកក្រូចសើចជាសរសៃៗ


2.3 ហាន់សណ្ដែកកួរលាងអោយស្អាត


2.4 បន្ទាប់មកដាក់ដាំទឹកអោយពុុះ


2.5 ចាក់សណ្ដែកកួរចូល


2.6 ទុករហូតដល់ឆ្អិនល្មមរួចស្រង់វាទុកក្នុងទឹកដែលត្រាំទឹកកកដើម្បីអោយសណ្ដែកនៅរឹងល្អ


2.7 បន្ទាប់មកស្រង់វាទុក


2.8 ចាក់ប្រេងសណ្ដែកចូលអោយក្តៅ


2.9 បន្ទាប់មកទៀតចាក់គ្រឿងចូល ហើយកូរវាអោយសប់



2.10 ចាក់ត្រីធូណាចូល



2.11 ចាក់ទឹកត្រី ស្ករសចូល ( តាមចំណូលចិត្ត )


2.12 បន្ទាប់មកចាក់សណ្ដែកកួរ , ស្លឹកក្រូចសើចចូល




សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!


EmoticonEmoticon