1. ឧបករណ៍សំភារៈ , គ្រឿងផ្សំ
- ម្សៅចាហួយ 1/2 ស្លាបព្រា
- ទឹក 350 មីលីលីត្រ
- ខ្ទិសដូង 2 ពែង
- ស្លឹកតើយ
- ស្ករស 2 ពែង
- អំបិល 1/2 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
2. វិធីធ្វើ
2.1 ដាំទឹកឱ្យពុុះ
2.2 ដាក់ម្សៅចាហួយចូលក្នុងទឹក ពេលដែលឆ្អិនហើយបិទភ្លើងបន្ទាប់មកកូររហូតដល់ម្សៅចាហួយរលាយ។
2.3 ដាក់ស្លឹកតើយ ចូលក្នុងទឹកចាហួយ
2.4 បន្ទាប់មកកូររហូតដល់ធុំក្លិនស្លឹកតើយ
2.5 ដាក់ខ្ទិសដូង ស្ករស អំបិល ចូលក្នុងទឹកចាហួយ ស្លឹកតើយ
2.6 បន្ទាប់មកទៀត ចាក់ចូលទៅក្នុងពុម្ព
2.7 ដាំទឹកឱ្យពុុះដាក់ម្សៅចាហួយចូលក្នុងទឹក កូរឱ្យរលាយ។
2.8 បន្ទាប់មកកូររហូតដល់ធុំក្លិនស្លឹកតើយ
2.9 ដាក់ល័កពណ៍បៃតងចូល
2.10 បន្ទាប់មកទៀត យកមកចាក់ពីលើខ្ទិសដូង ហើយទុកឲត្រជាក់
សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!
EmoticonEmoticon