Tuesday, September 22, 2015

ចាហួយ​​ ខ្ទិសដូង



1. ឧបករណ៍សំភារៈ​ , គ្រឿងផ្សំ
    - ម្សៅចាហួយ  1/2 ស្លាបព្រា
    -  ទឹក 350 មីលីលីត្រ
    -  ខ្ទិសដូង 2 ពែង
    -  ស្លឹកតើយ 
    - ស្ករស 2 ពែង
    -  អំបិល 1/2 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    
2. វិធីធ្វើ 
 2.1 ដាំទឹកឱ្យពុុះ




2.2  ដាក់ម្សៅចាហួយចូលក្នុងទឹក ពេលដែលឆ្អិន​ហើយបិទភ្លើងបន្ទាប់មកកូររហូតដល់ម្សៅចាហួយរលាយ។



2.3 ដាក់ស្លឹកតើយ ចូលក្នុងទឹកចាហួយ 





2.4 បន្ទាប់មកកូររហូតដល់ធុំក្លិនស្លឹកតើយ


2.5  ដាក់ខ្ទិសដូង  ស្ករស អំបិល ចូលក្នុងទឹកចាហួយ ស្លឹកតើយ


2.6  បន្ទាប់មកទៀត ចាក់ចូលទៅក្នុងពុម្ព


2.7  ដាំទឹកឱ្យពុុះដាក់ម្សៅចាហួយចូលក្នុងទឹក កូរឱ្យរលាយ។


2.8 បន្ទាប់មកកូររហូតដល់ធុំក្លិនស្លឹកតើយ


2.9 ដាក់ល័កពណ៍បៃតងចូល


2.10 បន្ទាប់មកទៀត យកមកចាក់ពីលើខ្ទិសដូង  ហើយទុកឲត្រជាក់


សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!


EmoticonEmoticon