Monday, November 2, 2015

ផ្លែ​ ឪឡឹក

                       ​ផ្លែ​ឪឡឹក​ផ្ទុក​ទៅដោយ​អ្វីៗ​ជាច្រើន​ដែល​អ្នក​ត្រូវការ​សម្រាប់​ជា​អាហារ​ល្អ​ក្នុង​រដូវក្តៅ​។ រសជាតិ​ដ៏​អស្ចារ្យ បូករួម​នឹង​ជួយ​បំបាត់​ការ​ស្រេកទឹក​សុទ្ធតែ​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​របស់​ផ្លែ​ឪឡឹក ដើម្បី​ជួយ​បង្គ្រប់​ជាតិ​ទឹក និង​អេឡិចត្រូលី​ត្របាន​។


​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​
         សម្បូរ​អេឡិចត្រូ​លីត្រ និង​ទឹក ដែល​វា​ជាហេតុ​នាំ​អោយ​ក្លាយទៅជា​អាហារ​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​បំបាត់​ការ​ស្រេកទឹក​នៅ​រដូវក្តៅ​។​
​         ផ្លែ​ឪឡឹក​មាន​កាឡូរី​ទាប​បំផុត ព្រោះ​ឪឡឹក ១០០​ក្រាម​មានតែ ៣០​កាឡូរី​ទេ តែ​សម្បូរ​ជីវជាតិ​សម្រាប់​ជំនួយ​ដល់​សុខភាព​ជា​ច្រើន​ដូចជា Phyto-nutrients និង អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់​។​
          ផ្លែ​ឪឡឹក​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយ​នៃ​វីតាមីន A សម្រាប់​ដើរតួ​ជា​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់ដ៏​ពូកែ ព្រោះ​ឪឡឹក ១០០​ក្រាម​ផ្តល់​វីតាមីន A បាន ៥៦៩​មី​លី​ក្រាម ឬ​ស្មើនឹង ១៩%​នៃ​តម្លៃ​ទទួលទាន​រាល់ថ្ងៃ​។ វីតាមីន​នេះ​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​សុខភាព​ភ្នែក និង​ប្រព័ន្ធ​ភាព​សាំ​។ វីតាមីន A ក៏​ជា​តម្រូវការ​សម្រាប់​ថែរក្សា​ភ្នាស​បញ្ចេញ​ទឹក​រំអិល និង​ស្បែក​អោយមាន​សុខភាព​ល្អ​ដែរ​។ ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែឈើ​ដែល​មាន​វីតាមីន A ពី​ធម្មជាតិ​បាន​ច្រើន​ត្រូវបាន​គេ​យល់​ថា​ជួយ​ការពារ​ខ្លួន​ពី​ជំងឺ​មហារីក​សួត និង​មហារីក​ក្នុង​មាត់​។ វា​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់ Flavonoids ដែរ​ដូចជា Lycopene, Beta-carotene, Lutein, Zeaxanthin និង Cryptoxanthin​។ អង់​ទី​អុកស៊ី​ដង់​ទាំងនេះ​ត្រូវបាន​គេ​រកឃើញ​ថា ជួយ​ការពារ​រាងកាយ​ពី​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ​, ក្រពេញប្រូ​ស្តាត​, សុដន់​, ស្រទាប​ខាងក្នុង​របស់​ស្បូន​, សួត និង​លំពែង​។ សារធាតុ Phyto-chemical ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​ឪឡឹក​មាន​លក្ខណៈ​ដូច Lycopene និង Carotenoids ដែរ គឺ​មាន​នាទី​ជួយ​ការពារ​កោសិកា និង​រចនាសម្ព័ន្ធ​ផ្សេងៗ​ទៀត​ក្នុង​រាងកាយ​ពី​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​។ ការ​សិក្សា​ក៏​បាន​បង្ហាញ​អោយដឹងទៀតថា សារធាតុ Lycopene ជួយ​ការពារ​ស្បែក​ពី​កាំរស្មី​យូ​វី និង​មហារីក​ក្រពេញប្រូ​ស្តាត​។
               ផ្លែ​ឪឡឹក​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​មួយ​នៃ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូម ហើយ​ប៉ូ​តា​ស្យូម​នេះ​ជា​ធាតុ​ផ្សំ​យ៉ាង​សំខាន់​មួយ​របស់​កោសិកា និង​ទឹក​សិរីរៈ​សម្រាប់​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ចង្វាក់បេះដូង និង​សម្ពាធ​ឈាម ដូច្នេះ​វា​ផ្តល់នូវ​ការការពារ​ពី​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល និង​ជំ​ង​សរសៃឈាម​បេះដូង Coronary​។
វា​ក៏​ផ្ទុក​ទៅដោយ​វីតាមីន B6 (Pyridoxine), Thiamin (​វីតាមីន B1), វីតាមីន C និង ម៉ង់​ហ្គា​ណែ​ស​។ ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​សម្បូរ​វីតាមីន C ជួយ​ការពារ​រាងកាយ​អោយ​ស៊ាំ​នឹង​ភ្នាក់ងារ​បង្ក​រោគ និង​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​។ ម៉ង់​ហ្គា​ណែ​ស​ត្រូវបាន​ប្រើប្រាស់​ជា Co-factor សម្រាប់​ដើរតួ​ជា​អង់ស៊ីម​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់ Superoxide Dismutase៕

សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!


EmoticonEmoticon