Wednesday, October 7, 2015

ផ្លែគីវី


                  គីវី មានទំហំតូច តែសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន។ គីវីគឺជា ផ្លែឈើ  ដែលសម្បូរវីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែក្រូចពីរដង។ គីវី មាន វីតាមីន C ដើម្បីរក្សារាងកាយ ។ គីវី មាន បរិមាណនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមានប្រសិទ្ធិភាព។


                      សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ​ដូចជាវីតាមីន C, វីតាមីន E ជាជម្រើសដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចង់​គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់ ។​ កាត់បន្ថយរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបំផ្លាញកោសិកានិងនាំអោយមានបញ្ហាសុខភាពដូចជាជំងឺមហារីក, ជំងឺរលាកសន្លាក់, ជំងឺហឺត, ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង  ជំងឺទឹកនោមផ្អែមនិងជំងឺភ្នែកឡើងបាយជាដើម។  អង់ហ្ស៊ីមក្នុងគីវី  ជាអង់ស៊ីមដែលជួយរំលាយអាហារបានយ៉ាងល្អ ជាតិសរសៃពីធម្មជាតិ ជួយបង្កើតប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ​និងការបញ្ចេញចោល
           
                ​ជាតិ​អាស៊ីដ​​សំខាន់​សម្រាប់​ម្តាយ​ដែល​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ វា​ជួយ​ក្នុង​ការ​អភិវឌ្ឍ​សម្ភារៈ​ហ្សែ​ន​របស់​ទារក​។ ប​ង្ការ​ការ​ប៉ះពាល់ដល់​ ​ខួរក្បាល​ និងការ​វិវត្ត​នៃ​ខួរក្បាល​ផង​ដែរ​។  គីវី មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​ តែមានវីតាមីន E ពី​ធម្មជាតិ​។ ដែលជួយ​ដល់​មុខងារ​របស់​បេះដូង​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​រាងកាយ វា​ជួយ​ក្នុង​ការ​ចរាចរ​ឈាម ​ការពារ​ជំងឺ​បេះដូង និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​ស្ទះ​នៃ​សរសៃឈាម​បេះដូង​ទៅ​ក្នុងខួរក្បាល​។  គីវី មាន​ជាតិស្ករ កំរិត​ទាប សាក​សម​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ព្រោះ​វា​អាច​ជួយ​ក្នុង​ការ​អភិវឌ្ឍ​ហ្សែ​ន​​។ កាឡូរី​ទាប​ប៉ុន្តែ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារជាតិ​ចិញ្ចឹម​ដែល​រាងកាយ​ត្រូវការ​​។ គីវីជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ​នៃ​រាងកាយ​ ប្រឆាំង​នឹង​ការ​អា​ឡែ​រ​ហ្សី​នានា កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក​ពី​ការ​ឆ្លង​មេរោគ ​ជួយ​កសាង​ជាតិ​កូឡា​ជែ​ន​ អញ្ចាញ​ធ្មែ​ញ​, សរសៃឈាម​, ឆ្អឹង​និង​ធ្មេញ​។



សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!


EmoticonEmoticon