ការទទួលទានទឹកប៉េងប៉ោះក្រហមស្រស់មានសារប្រយោជន៍ សារធាតុចិញ្ចឹសំខាន់ជាច្រើន ផ្លែប៉េងប៉ោះល្អសម្រាប់ការថែរក្សាស្បែក និងជួយឲស្បែកកាន់តែសស្អាត។
នៅក្នុងប៉េងប៉ោះក្រហមសម្បូរទៅដោយសារជាតិចិញ្ចឹមមិនធ្លាប់មាន។ ប៉េងប៉ោះ 100 ក្រាមបើយោងតាមគេហទំព័ររបស់ក្រសួងកសិកម្មអាមេរិក usda.gov ដែលបានចុះជាលើកដំបូង បានបញ្ចាក់ថា នៅក្នុងប៉េងប៉ោះក្រហមមាន
ថាមពល 18 គីឡូកាឡូរី
ទឹក 94,34 ក្រាម
ប្រូតេអ៊ីន 0,95 ក្រាម
ជាតិខ្លាញ់ 0,11 ក្រាម
កាបូអ៊ីដ្រាត 4.01 ក្រាម
ជាតិសរសៃ 0,7 ក្រាម
ជាតិស្ករ 2,49 ក្រាម
ជាតិកាល់ស្យូម 11 មីលីក្រាម
ជាតិដែក 0,68 មីលីក្រាម
ម៉ាញេស្យូម 9 មីលីក្រាម
ផូស្វ័រ 28 មីលីក្រាម
ប៉ូតាស្យូម 218 មីលីក្រាម
សូដ្យូម 11 មីលីក្រាម
ស័ង្កសី 0,14 មីលីក្រាម
វីតាមីន C 22,8 មីលីក្រាម
ជាតិអាស៊ីដ 13 μg
វីតាមីន A 489 មីលីក្រាម
វីតាមីន E. 0,56 មីលីក្រាម
វីតាមីន K 2,6 μg
វាមានផ្ទុក Beta-carotene សារធាតុ lycopene វីតាមីនជាច្រើនទៀត។
មានសារធាតុ Lycopene ជាសារធាតុក្រុម carotene carotenoids ។ បានរកឃើញនៅក្នុងផ្លែឈើនិងបន្លែដែលមានដូចជា ឪឡឹក ល្ហុង ក្រូចថ្លុង ការ៉ុត វាជួយ ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក។ សារធាតុ Lycopene ក្នុងប៉េងប៉ោះ និងវីតាមីនដទៃទៀត រួមជាមួយសារធាតុរ៉ែ ជួយដល់រាងកាយ ដូចជា :
- កាត់បន្ថយជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត។ នេះគឺជាលក្ខណៈសម្បត្តិគួរឱ្យកត់សម្គាល់បំផុតមួយរបស់ប៉េងប៉ោះក្រហម។
- បង្ការជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ ដោយសារតែប៉េងប៉ោះមានផ្ទុកជាតិសរសៃច្រើននិងទឹក។ វាជួយក្នុងការគ្រប់គ្រងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
- កាត់បន្ថយជំងឺមហារីកសួត, មហារីកក្រពេញអូវែ មហារីកលំពែង មហារីកសុដន់។
- ដើម្បីកាត់បន្ថយភាពចាស់ជរារបស់ស្បែក។ ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ស្បែកមានសំណើម ជួយកម្ចាត់កូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់នៅក្នុងជញ្ជាំងសរសៃឈាម អាចកាត់បន្ថយហាជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ដោយសារវាមានវីតាមីនខ្ពស់ អាចត្រួតពិនិត្យនិងកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។
- ជួយបង្ការជំងឺពុកឆ្អឹង ព្រោះវាគឺមានវីតាមីនឃេ ខ្ពស់ជួយកាត់បន្ថយការឃាត់ទឹកក្នុងរាងកាយ ប៉េងប៉ោះនឹងជួយកែសម្រួលតុល្យភាពសារធាតុរាវនៅក្នុងកោសិកានិងជាលិកា។
- កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ក្នុងឈាម។
សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!
EmoticonEmoticon