ស្វាយជាផ្លែឈើដែលមានរសជាតិផ្អែម វាមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់នោះទេតែមានអត្ថប្រយោជន៍ទៀតផង ស្វាយមានកម្រិតជាតិខ្លាញ់ទាប កូឡេស្តេរ៉ុលទាប និងមានជាតិសូដ្យូម និង សម្បូរជាតិសរសៃ, វីតាមីន B 6, វីតាមីន A វីតាមីន C ប៉ូតាស្យូមម៉ាញ៉េស្យូម និងស័ង្កសី ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ ជួយការពារជំងឺបេះដូង ជំងឺឆាប់ចាស់, មហារីក ឬលក្ខខណ្ឌចុះខ្សោយនៃសរីរាង្គដែលបង្កឡើងដោយរ៉ាឌីកាល់សេរី។
ទឹក 83,46 ក្រាម
ថាមពល 60 គីឡូកាឡូរី
ប្រូតេអ៊ីន 0,82 ក្រាម
ជាតិសរសៃ 1,6 ក្រាម
ស្ករ 13,66 ក្រាម
ជាតិកាល់ស្យូម 11 មីលីក្រាម
ជាតិដែក 0,16 មីលីក្រាម
ម៉ាញ៉េស្យូម 10 មីលីក្រាម
ផូស្វ័រ 14 មីលីក្រាម
ប៉ូតាស្យូម 168 មីលីក្រាម
សូដ្យូម 1 មីលីក្រាម
ស័ង្កសី 0,9 មីលីក្រាម
វីតាមីន C 36,4 មីលីក្រាម
វីតាមីន B 0,119 មីលីក្រាម
វីតាមីន A 1082 មីលីក្រាម
ស្វាយគឺជាផ្លែឈើដែលជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម។ ដោយសារតែផ្លែស្វាយគឺមានសារធាតុចិញ្ចឹមដែលសំខាន់សម្រាប់ការចរាចរឈាមនិងម៉ាញ៉េស្យូមប៉ូតាស្យូម ធ្វើឲ កម្រិតសម្ពាធឈាមអាចគ្រប់គ្រងទៅជាកម្រិតធម្មតាវិញ។ ហើយស្វាយមានវីតាមីន E ដើម្បីជួយពង្រឹងអរម៉ូនភេទផងដែរ។
សម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាជាមួយនឹងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ, បរិភោគស្វាយជួយមាន ដោយសារតែស្វាយមានអង់ស៊ីមដែលជួយរំលាយប្រូតេអ៊ីន ជាតិសរសៃ ដែលអាចជួយក្នុងការរំលាយអាហារ។
វីតាមីន A និងវីតាមីន E នៅក្នុងផ្លែស្វាយអាចជួយការពារជំងឺបេះដូង។ មិនតែប៉ុណ្ណោះនៅក្នុងផ្លែស្វាយមានផ្ទុកវីតាមីន B6 ផងដែរដែលអាចជួយការពារជំងឺបេះដូងដោយបន្ថយ Homo cysteine ដោយសារតែ Homo cysteine ជាអាស៊ីតអាមីណូដែលអាចបំផ្លាញដល់ជញ្ជាំងនៃសសៃឈាមដឬលជា មូលហេតុនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
វីតាមីន B6 អាចជួយបង្ការជំងឺបេះដូង វាជួយក្នុងការការពារនិងលើកកំពស់មុខងាររបស់ខួរក្បាល។ ដោយសារតែវីតាមីន B6 ចាំបាច់សម្រាប់ប្រព័ន្ធបញ្ជូនសរសៃប្រសាទ លើសពីនេះទៀតអាហារដែលមានក្នុង ផ្លែស្វាយនឹងជួយឱ្យរាងកាយបានទទួល សារធាតុដែលជួយឱ្យខួរក្បាលអាចចងចាំបានល្អ។ ស្វាយមានវីតាមីន A ខ្ពស់ ដើម្បីជួយដល់ភ្នែក វាអាចជួយការពារការ degeneration នៃភាពចាស់ក្រោយភ្នែកផងដែរ។ វីតាមីន A ជួយ ជំរុញចរាចរឈាមនៅក្នុងជាលិកានិងស្បែក។
ស្វាយជូរ ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានផ្ទៃពោះផងដែរ។ វាជួយក្នុងការចាញ់កូន។ ស្វាយមានជាតិដែកដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹមមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!
EmoticonEmoticon