ការទទួលទានអាហារបានត្រឹមត្រូវ ពិតជាអាចជួយបង្ការភាពជ្រីវជ្រួញ និងផ្តល់មកវិញនូវការលូតលាស់ស្បែកដ៏ល្អបាន។ ខាងក្រោមនេះ គឺជារបបអាហារដែលជួយដល់សុខភាពស្បែក ហើយត្រូវបានណែនាំអោយអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ។
1. ផ្លែបឺ
សារធាតុផ្តល់ជាតិទឹកដ៏ខ្លាំងក្លា និងអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គាដ៏ល្អដែលមានក្នុងផ្លែបឺ ធ្វើអោយស្បែកមើលទៅទន់ ភ្លឺថ្លា និងមិនសូវមានការរលាក ក្រហម និងកើតមុនទេ។ ដូច្នេះ អ្នកគួរតែបន្ថែមផ្លែឈើប្រភេទនេះទៅក្នុងរបបអាហារផង។
អ្នកក៏អាចប្រើវាសម្រាប់ជាម៉ាសបិទមុខ ដើម្បីទទួលបានសំណើមដ៏ល្អរបស់វា សម្រាប់សុខភាពស្បែកមុខផងដែរ។ ចូរយកផ្លែបឺមួយចំហៀង មកលាយជាមួយនឹងទឹកឃ្មុំមួយដំណក់ រួចកូរវាអោយសព្វល្អ បន្ទាប់មក យកទៅលាបលើមុខរយៈពេល ១០ នាទី ចាំលាងវាចេញ ។
2. ស្ត្រប៊េរី
តើអ្នកមានសម្គាល់ឃើញស្នាមសរសៃឈាមក្រហមៗ ផុសឡើងនៅជុំវិញច្រមុះ និងជើង ឬកន្លែងណាផ្សេងនៃរាងកាយអ្នកដែរទេ? តើអ្នកចង់លុបបំបាត់វាចោលដែរឬទេ? ដំណោះស្រាយនោះគឺថា ការទទួលទានផ្លែស្ត្រប៊េរីពណ៌ខៀវ ឬក្រេនស្ត្រប៊េរី អាចជួយព្យាបាល និងបង្ការកុំអោយសរសៃឈាមទាំងនោះបែកបាន។ ពពួកផ្លែប្រភេទស្ត្រប៊េរីទាំងនេះ ក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុអង់ទីអុកស៊ីដង់ និងដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកាត់បន្ថយភាពចាស់របស់អាយុផងដែរ។
ក្រៅពីនេះ ផ្លែស្ត្រប៊េរី ក៏មានសារធាតុសំខាន់ៗផ្សេងទៀតដែរដូចជា វីតាមីន A វីតាមីន C និង Ellagic Acid។ សារធាតុ Anthocyanin និងវីតាមីន C ជួយកាត់បន្ថយការខូចខាតរបស់រ៉ាឌីកាល់សេរី ចំណែកឯ Ellagic Acid ទៅបន្ថយការរលាក និងបង្ការការខូចខាតរបស់សារធាតុកូឡាជែន ដែលជាជាតិសរសៃជំនួយដល់រចនាសម្ព័ន្ធទ្រទ្រង់របស់ស្បែក។ យកល្អ អ្នកគួរតែទទួលទានផ្លែស្ត្រប៊េរីជាអាហារសម្រន់ ឬបង្អែមទៅ។
3. ផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រហម
សារធាតុ Resveratrol ដែលមានក្នុងទំពាំងបាយជូរក្រហម គឺជាអង់ទីអុកស៊ីដង់មួយប្រភេទសម្រាប់ជួយការពារស្បែកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី បន្ថយការរលាក និងជម្រុញអោយកើតជាកោសិកាថ្មីៗ។ ដូច្នេះហើយ វាពិតជាធាតុផ្សំដ៏សំខាន់ សម្រាប់ការពារស្បែកពីការខូចខាតរបស់ពន្លឺព្រះអាទិត្យជាមិនខាន។ ការស្រាវជ្រាវបានអោយដឹងថា ទំពាំងបាយជូរក្រហម ក៏ជួយទប់ស្កាត់ភាពជ្រីវជ្រួញ និងបំបាត់ការខូចខាតដោយសារពន្លឺព្រះអាទិត្យដែរ។
4. ផ្លែដូង
ប្រេងដូង គឺជាសារធាតុផ្តល់សំណើមដ៏អស្ចារ្យមួយប្រភេទ ជាពិសេស សម្រាប់អ្នកដែលមានស្បែកងាយនឹងរលាកតែម្តង។ វាគឺជាឱសថមួយប្រភេទ ដែលជួយពង្រឹងដល់ស្រទាប់ខាងក្រៅរបស់ស្បែកបាន ដូច្នេះហើយ វានឹងផ្តល់សំណើមបានកាន់តែច្រើន។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ប្រេងដូងដែលផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន E ដែរនោះ គឺជាអង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏អស្ចារ្យមួយ សម្រាប់ការពារស្បែកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។
5. ផ្លែត្រសក់
ក្រៅពីសម្បូរជាតិទឹក ត្រសក់ក៏ជាប្រភេទនៃសារធាតុ Silica ដ៏អស្ចារ្យមួយដែរ សម្រាប់ជួយអោយស្បែកមានភាពរឹងមាំ។ បើសិនជាមុខរបស់អ្នកឧស្សាហ៍មានជាតិប្រេងរអិលៗច្រើននៅពេលថ្ងៃនោះ ចូរស្វែងផលិតផលសម្អាង ឬក្រែមលាបមុខណាដែលមានជាតិ Silica ទៅ។ ត្រសក់ ក៏ជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងការរលាកបែបធម្មជាតិមួយដែរ ព្រមទាំងផ្តល់ភាពភ្លឺរលោងដល់ស្បែកទៀតផង។ អ្នកអាចយកចំណិតត្រសិក ទៅបិទលើភ្នែក ដើម្បីបន្ថយអាការៈហើមភ្នែកបាន៕
សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!
EmoticonEmoticon