Monday, November 2, 2015

ផ្លែម្នាស់​

                         ម្នាស់​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ស្ថិត​នៅ​ក្នុង​បញ្ចី​នៃ​អាហារ​ដ៏ល្អ សម្រាបបញ្ជៀស​ឲ្យ​ឆ្ងាយ​ពី​ជំងឺ​រលាក​ភ្នាស់​រន្ធ​ឆ្អឹង ក៏​ដោយ​សារ​តែ​នៅ​ក្នុង​ម្នាស់​មាន​ផ្ទុក​អង់​ស៊ីម​ដ៏កម្រ​មួយ ដែល​គេ​ហៅ​ថា bromelain ។


ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​គុណប្រយោជន៍ ៥ យ៉ាង នៃ​ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ម្នាស់ ៖

១. ម្នាស់ គឺជា​អាហារ​ដ៏​ប្រសើរ សម្រាប់​មនុស្ស​ដែល​ត្រូវការ​សម្រក​ទម្ងន់​រាងកាយ ហេតុដូច្នេះ​ចូរ​អ្នកទទួល​ទាន​វា ដើម្បីសម្រក​ទម្ងន់​រាងកាយ​របស់​អ្នក​តាមបែប​ធម្មជាតិ។

២. ជួយ​រក្សា​ធ្មេញ​ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អ ៖ ប្រសិទ្ធភាព​នៃ​ផ្លែ​ម្នាស់ អាច​រក្សា​ធ្មេញ​របស់​អ្នក​ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អគុណ ប្រយោជន៍​​នេះ​សម្រេចបាន​ដោយសារ​ផ្លែ​ម្នាស់ មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជីវជាតិ C ដែល​អាចជួយ​ការពារ កំណក​បាក់តេរី​លើ​ធ្មេញ​និង​ការពារ​អាកា​រៈរ​លាក​អញ្ចាញធ្មេញ។

៣. ជួយ​បន្ទន់​អាហារ​នៅក្នុង​ក្រពះ ៖ ផ្លែ​ម្នា​ស់មាន​ផ្ទុក​នូវ​អង់​ហ្ស៊ី​ម​ដែលមាន​គុណប្រយោជន៍​ជួយ​បន្ទន់​អាហារ នៅក្នុង​ក្រពះ។ អង់​ហ្ស៊ី​ម​នេះ ក៏​ដើរតួនាទី ជា​ភ្នាក់ងារ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក និង​ទប់ស្កាត់​នូវ​ការលូតលាស់​នៃ​កោសិកា​មហារីក​ផង​ដែរ។

៤. បង្កើន​ជាតិ​ស្ករ​នៅក្នុង​ឈាម ៖ ផ្លែ​ម្នា​ស់មាន​ផ្ទុក នូវ​បរិមាណ​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​បង្គួរ។ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ទាប​នៅ​ក្នុង​ឈាម ចូរ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ម្នាស់ ដើម្បី​បង្កើន​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​នៅក្នុង​ឈាម។

៥. ដោះស្រាយ​បញ្ហា​ទល់លាមក ៖ អាកា​រៈ​ទល់លាមក អាច​បណ្ដាលមកពី​កង្វះ ជាតិ​សរសៃ Fiber ។ ប្រភេទ​អាហារ​ផ្ទុក​ជាតិ​សរសៃ Fiber អាចជា​ផ្លែឈើ ហើយ​ក្នុងចំណោម​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​ទាំងនោះ ក៏​រាប់បញ្ចូល​ទាំង​ផ្លែ​ម្នាស់ ផងដែរ។
ចូរ​ទ​ទួ​ទាន​ទឹក​ម្នាស់​ស្រគាល មាន​ជាតិ​អាស៊ីដ ដើម្បី​កម្ចាត់​អាកា​រៈ​ទល់លាមក៕


សូមអរគុណសម្រាប់ការអានរបស់លោកអ្នក!


EmoticonEmoticon